• Novinky

          • Športujeme v ŠKD
            • Športujeme v ŠKD

            • Okrem zdravej životosprávy je pre nás a naše zdravie potrebný aj pohyb alebo športová činnosť. Práve ona patrí medzi jednu z obľúbených aktivít našich malých ale i veľkých Klubkáčov.

              Deti 9 oddelenia si pri rôznych športových aktivitách zasúťažili a zašportovali . Nesmeli k tomu chýbať lopty , švihadlá, kužele a na záver kondičný rebrík . Síce nebolo jednoduché ho zdolať, ale deti to s úsmevom na tvári dokázali. Pohybu zdar!

          • Absolvent 1. stupeň
            • Absolvent 1. stupeň

            • 27. jún sa stal výnimočným dňom pre našich štvrtákov. Na slávnostnom ceremoniáli zamávali prvému stupňu.👨‍🎓 Naši drahí štvrtáci, kde sa niečo končí, iné sa začína! Ste pripravení prekročiť prah druhého stupňa, bohatší o nové vedomosti a skúsenosti. My Vám, okrem vynikajúcich školských výsledkov, želáme rok plný objavov, správnych rozhodnutí, nových priateľstiev a tvorivej mysle. Veríme, že ste si dnes spoločne strávené chvíle užili a že sa Vám vryli hlboko do pamäte 😊Prázdniny sú tu o malú chvíľu, užite si ich naplno a nezabudnite načerpať sily, potrebné k začatiu nového školského roka!  

              👩‍🏫 Vaše pani učiteľky a pani vychovávateľky z prvého stupňa 😊

          • Lesnícke dni
            • Lesnícke dni

            • Lesy liečia telo i dušu, pod týmto mottom sa niesol 2. ročník lesníckych dní, ktorý sa konal dňa 28.06.2023 sa pred MDK. Vplyv lesa na telesné zdravie je dôležitý, ale v súčasnej dobe treba hovoriť viac aj o potrebe duševného zdravia. Posledné dni v škole si  naši druháci spríjemnili podujatím, ktoré organizovali Lesy SR.

              🍃 Žiaci 2. ročníka si vyskúšali svoje zručnosti pri vyrábaní vtáka z prírodného materiálu, svoje vedomosti si overili pri spoznávaní stromov, pri skoku do diaľky z miesta a pri pílení dreva si zmerali svoje telesné schopnosti a sily. Po splnení všetkých súťažných disciplín si odniesli malý darček. Ďakujeme za pozvanie a tešíme sa na ďalšie stretnutie.🙂

          • ENGLISH STAR 2023
            • ENGLISH STAR 2023

            • Blahoželáme všetkým súťažiacim k úspešnému zvládnutiu medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku English star, do ktorej sme sa 27.apríla 2023  zapojili už siedmy krát ! Súťaže sa zúčastnilo 86 žiakov – 37 žiakov 1.stupňa a 49 žiakov 2.stupňa našej školy.

              Všetci žiaci boli ocenení a získavajú diplom a tí najúspešnejší aj pekné ceny - jednotlivci s úspešnosťou nad 80 % získavajú diplom so zlatou medailou.
              Fantastické výsledky našich žiakov :
              100 % úspešnosť : 
              1. Lea Kuchnová  1.D 
              2. Tobias Tokár  3.C
              3. Ľubomír Kormaník  4.B
              4. Noemi Mitrišinová  7.A
              5. Olívia Györiová  7.C
              6. Lívia Peštová  8.B
              7. Monika Garlathyová  8.B
              8. Rebeka Bížová  8.C
              9. Jozef Ujheľský  9.A 
              10. Šárka Svobodová  9.A
              11. Michal Buda  9.B
              12. Roland Hreško  9.C
              13. Šimon Šimko  9.C
              14. Tamara Homoľová  9.C
              99 – 90 % úspešnosť : 47 žiakov
              89 – 80 % úspešnosť : 15 žiakov
              V tomto školskom roku sa do súťaže zapojilo 672 škôl a 22,105 žiakov z celého Slovenska. Na úspechy našich žiakov sme mimoriadne hrdí , pretože konkurencia bola obrovská a záujem škôl o túto súťaž je každým rokom väčší. Tí , ktorí sa u nás do súťaže zapojili , dosiahli fantastickú celkovú úspešnosť - 90,98 %
              Ďakujeme  všetkým  ENGLISHSTARISTOM ♥
              𝘒𝘦𝘦𝘱 𝘶𝘱 𝘵𝘩𝘦 𝘳𝘦𝘮𝘢𝘳𝘬𝘢𝘣𝘭𝘦 𝘸𝘰𝘳𝘬 & 𝘬𝘦𝘦𝘱 𝘱𝘶𝘴𝘩𝘪𝘯𝘨 𝘧𝘰𝘳𝘸𝘢𝘳𝘥 !!!

          • Turistická nedeľa
            • Turistická nedeľa

            • 25. júna Základná škola Bernolákova ulica 1061, Vranov nad Topľou a ZRPŠ pri ZŠ Bernolákova usporiadali už 35. ročník Turistickej nedele. Na 8 km dlhej trase z Juskovej Vole do Zámutova sme mali pripravených pre účastníkov 7 súťažných stanovíšť, kde si žiaci spolu so svojimi rodičmi vyskúšali svoju obratnosť i vedomosti. Najúspešnejšie rodiny boli ocenené diplomom a cenami, ktoré pripravil pre účastníkov riaditeľ školy spolu s predsedom rodičovskej rady.

              🐝 Celkovo si za krásneho počasia prišlo na svoje takmer 400 účastníkov. Cieľom bol areál Penziónu Opál, kde na každého čakal guláš, čapovaný nápoj, ale aj dobrá nálada s množstvom sprievodných aktivít. Už teraz sa tešíme na budúci ročník. 😉

              Veď posúďte sami. 📸

              👏 Naše poďakovanie patrí:

              ▪️ kolektívu ZŠ Bernolákova 

              ▪️ rodičovskému združeniu pri ZŠ

              ▪️ Penzion Opal

              ▪️ HC Vranov Bulls

              ▪️ VT-KANAL

              ▪️ airsoftovému klubu vo Vranove

          • Opatrnosti nikdy nie je dosť
            • Opatrnosti nikdy nie je dosť

            • Dostupnosť informácií všetkého možného druhu zažíva svoj doteraz najväčší rozmach. To je výborná vec, ale ako všetko aj kybersvet má svoju odvrátenú stránku. O nástrahách tohto sveta nám prišiel porozprávať PhDr. M. Bartko, koordinátor prevencie kriminality kancelárie Ministra vnútra SR, ktorý žiakom piatych ročníkov ukázal a vysvetlil, čo sú kyberútoky, čo je nahota v kybernetickom priestore, ako pracovať s osobnými údajmi, ktoré zdieľame a ako mať pod kontrolou vlastné súkromie. Spoločne dospeli k záveru, že pre bezpečné surfovanie v on-line svete je potrebné mať ozaj dostatočné znalosti a návyky, vďaka ktorým ochránime seba i svoje dáta. Len vďaka včasnej prevencii a správnej komunikácii môžeme predísť nástrahám internetu. 👍

          • Štvrté kolo Robotickej ligy
            • Štvrté kolo Robotickej ligy

            •  

              Štvrté kolo celoslovenskej Robotickej ligy bolo pre našich žiakov z Amavet klubu 964 pri ZŠ Bernolákova veľmi náročné. Na vypracovanie mali veľmi málo času. Množstvo hodín prípravy ale aj úspešná účasť na celoslovenských súťažiach a na majstrovstvách Európy v robotike im ukrojila množstvo času. Napriek tomu naši žiaci ukázali, že sa dokážu zastúpiť, vedia si rýchlo a efektívne pomôcť a hlavne sú jeden skvelý tím chalanov. Ide o tím, ktorý vie nielen vyskladať a naprogramovať praktických robotov, ale sa pri tom aj skvele zabaviť.

              V tomto kole bola úloha zameraná na protialkoholickú osvetu s názvom Metla ľudstva. Úlohou bolo zostrojiť a naprogramovať robota, ktorý pozbiera do polovice plné, teda od polovice prázdne poháre. V pohároch sa však nachádzali Lego súčiastky. Úlohou robota bolo poháriky pozbierať, vyprázdniť a na záver odviesť mimo plochu. Chlapcom sa podarilo úlohu spracovať veľmi pekne. Práve kvalitne zdokumentovaná a vypracovaná úloha ich posunula z tretieho na druhé miesto v predposlednom kole Robotickej ligy Slovensko.

              Už nás čaká len posledné kolo a záverečné vyhodnotenie.

          • Piataci na výlete
            • Piataci na výlete

            • Blíži sa koniec školského roka a s ním aj čas vytúžených výletov. Ten svoj si užili žiaci 5. ročníka, ktorí sa vlakom vybrali do Humenného. Celý deň sa niesol v znamení krásneho slnečného počasia a pozitívnej nálady. Návštevou skanzenu sa trošku vrátili do čias minulých. Videli ako jednoducho žili naši predkovia a aké nástroje používali pri obrábaní pôdy alebo v domácnosti. V prírodovednej expozícii Vihorlatského múzea boli celkom blízko mnohým druhom živočíchov, o ktorých sa učili na hodinách biológie. Pokračovali prechádzkou po námestí mesta i okolo rieky Laborec. Tento výlet bol ideálnou príležitosťou na objavovanie i nové priateľstvá.

          • Svadobný deň na hrade Stará Ľubovňa
            • Svadobný deň na hrade Stará Ľubovňa

            • Na Slovensku nájdeme 220 hradov a hradných zrúcanín. Ak k tomu pripočítame 420 kaštieľov, máme čo robiť, aby sme ich všetky stihli navštíviť. Štvrtáci našej školy sa pustili do spoznávania krás a histórie Slovenska návštevou Staroľubovnianskeho hradu. Kráčali sme po stopách kráľov akým bol Žigmund Luxemburský, Ján III. Sobieski, či kráľa Madagaskaru Mórica Beňovského. Hrad Stará Ľubovňa je rozprávkový hrad a my sme sa v ňom cítili naozaj ako v skutočnej rozprávke. Okrem zaujímavých poznatkov o hrade a živote na ňom, sme si aj zasúťažili. Odmenou za splnené úlohy bola rozprávková svadba, na ktorej nechýbali nevesta a ženích. Svadobný deň nám spestrili sokoliari, ktorých dravce nás očarili svojou krásou a majestátnosťou. Súčasťou každej svadby je svadobná hostina a tú sme si dopriali aj my v podobe chutného obeda. Domov sme odniesli nielen plné brušká, ale aj kopec nových poznatkov a veselých zážitkov. 🙂

          • Ach zuby, zuby, tie naše zúbky
            • Ach zuby, zuby, tie naše zúbky

            • Čo robiť aby nás tie naše zúbky neboleli? Aby vždy čisté boli ?

              Aj to sme sa dozvedeli na návšteve v dentálnej ambulancii, kde nám dentálna hygienička pani Bc. Mirka Bohdan a pani zubárka MDDr. Katarína Malá, porozprávali a názorne ukázali ako sa správne starať o naše zuby, ukázali nám ako vyzerajú zuby, ktoré sú už obývané zubným kazom a ako tomu predísť.

              Deti mali možnosť si vyskúšať zubárke kreslo, popozerať dentálne náradie a na záver sme získali diplom o absolvovaní tejto veľmi dobrej prednášky.

              “ Kto chce čisté zúbky mať, musí si ich umývať ! Zober kefku, raz, dva, tri a na paste nešetri ! ”

          • Školský výlet tried 8.A a 8.D
            • Školský výlet tried 8.A a 8.D

            • Byť na miestach, kde bol nájdený najväčší a najhodnotnejší opál na svete – Harlekýn, prejsť tajomnými chodbami opradenými tajomstvami ťažkej práce baníkov a pripomenúť si ľudové tradície Zemplína v Domčeku u „ Cetky “ , bolo zážitkom pre našich ôsmakov. Tí si na týchto miestach, v obci Červenica a Zámutov, užili školský výlet. Dozvedeli sa veľa zaujímavého, pripomenuli si kultúru a dialekt našich predkov a utužili vzťahy vo svojich kolektívoch. Veď vzájomná komunikácia, spolupráca pri aktivitách a spoločne strávený čas je to, čo naša mládež potrebuje. Oddýchnutí a plní emócií sa už teraz tešia na ďalší výlet, ktorý im prinesie opäť niečo nové a nezabudnuteľné.

          • Remeslo má zlaté dno
            • Remeslo má zlaté dno

            • 🧑‍🍳 Toto príslovie poznali a používali naši predkovia už odpradávna a často ho pripomínali aj svojim deťom pri ich domácej výchove, aby sa vedeli v dospelosti uplatniť. Vyjadrovali ním múdrosť, že to čo človek svojimi rukami vytvára, mu dokáže zabezpečiť obživu vo svojom živote. A že to platí, okúsili aj žiaci našej školy. Počas Dní mesta Vranova nad Topľou sme navštívili remeselné stánky – hrnčiarstvo, kraslice, fujary a píšťaly, hlinené výrobky, tkáčstvo, košikárstvo, háčkovanie, drevorezba, paličkovaná čipka, výrobky z medu a včelie produkty, brašnár a iné. Spestrili sme si deň a získali nové poznatky. 👍

          • Vranovský mládežnícky maratónik
            • Vranovský mládežnícky maratónik

            • Nedeľné popoludnie patrilo všetkým, ktorí majú radi šport a pohyb. V rámci Vranovskej desiatky sa konal v poradí už 20. ročník Vranovského mládežníckeho maratónika, ktorého sa mohli zúčastniť deti a mládež do 15 rokov. V 7. kategóriách vekových kategóriách sa na štart postavilo 164 súťažiacich. Všetkým blahoželáme a tešíme sa na ďalší ročník. 👍

              0 – 3 ročné dievčatá:

              🥇 Johana Řezníčková 

              🥈 Lucia Jenčová 

              🥉 Valéria Kaľuhová 

              0 – 3 roční chlapci:

              🥇 Kristián Biel

              🥈 Jozef Jakubko

              🥉 Adrián Bačovčin 

              4 – 5 ročné dievčatá:

              🥇 Tamia Turcovská MŠ Sídlisko ll. 

              🥈 Zuzana Kuzemková MŠ Best Friends N 

              🥉 Liana Tóthová MŠ Sídlisko ll.

              4 – 5 roční chlapci:

              🥇 Mateo Danko MŠ Okulka

              🥈 Matiáš Tatarka MŠ Sídlisko ll.

              🥉 Marko Makó MŠ Best Friends N

              6 – 7 ročné dievčatá:

              🥇 Alžbeta Varholová ZŠ Bernolákova

              🥈 Olívia Štecová ZŠ Sedliská

              🥉 Ema Jakubková ZŠ Bernolákova 

              6 – 7 roční chlapci:

              🥇 Timon Janok ZŠ Cirkevná

              🥈 Štefan Tabaka ZŠ Bernolákova

              🥉 Pavol Zajíc ZŠ Sídlisko ll.

              8 – 9 ročné dievčatá:

              🥇 Mia Mária Janoková ZŠ Cirkevná 

              🥈 Zita Cerulová ZŠ Bernolákova 

              🥉 Barbora Vrabcová ZŠ Juh 

              8 – 9 roční chlapci:

              🥇 Lukáš Surdej ZŠ Sídlisko ll.

              🥈 Jakub Gejguš ZŠ Michalovce

              🥉 Jozef Lajčák ZŠ Sídlisko ll.

              10 – 11 ročné dievčatá:

              🥇 Dária Danko ZŠ Sídlisko ll. 

              🥈 Viktória Draxlerová ZŠ Sídlisko ll. 

              🥉 Kristína Šaffová ZŠ Sídlisko ll.

              10 – 11 roční chlapci:

              🥇 Jozef Veliký ZŠ Sídlisko ll.

              🥈 Adrián Harvan ZŠ Sídlisko ll.

              🥉 Simon Pľuta ZŠ Bernolákova

              12 – 13 ročné dievčatá:

              🥇 Eliška Bodorová ZŠ Lúčna

              🥈 Laura Pivovárniková ZŠ Sídlisko ll. 

              🥉 Sofia Gajdošová ZŠ Bernolákova 

              12 – 13 roční chlapci:

              🥇 Cyril Berta ZŠ Juh

              🥈 Samuel Mižov ZŠ Sídlisko ll.

              🥉 Oliver Boško ZŠ Bernolákova

              14 – 15 ročné dievčatá:

              🥇 Diana Jalcsová ZŠ Bernolákova

              🥈 Monika Garlathyová ZŠ Bernolákova

              🥉 Ema Pľutová ZŠ Bernolákova

              14 – 15 roční chlapci:

              🥇 Tobias G. Janok ZŠ Bernolákova 

              🥈 Kristián Baľo ZŠ Bernolákova 

              🥉 Andreas Demčák ZŠ Sídlisko ll.

               

              Blahoželáme 👏👏👏

          • Deň plný umenia
            • Deň plný umenia

            • Cestu za divadelným a hudobným umením podnikli žiaci 5.a 6.ročníka, keď navštívili v Košiciach najprv bábkové predstavenie s názvom Sloník. Hlavný hrdina bol veľmi zvedavý, stále kládol nejaké otázky, no najčastejšie sa pýtal „prečo?“. Tým otravoval všetky ostatné zvieratká. Až sa nakoniec vybral na dobrodružnú cestu za poznaním, z ktorej sa vrátil s dlhým nosom – chobotom, ktorý mu odvtedy uľahčoval život.

              Potom mohli žiaci v budove Domu umenia spoznať celý orchester Štátnej filharmónie. Názvy jednotlivých hudobných nástrojov ( strunových, dychových, bicích ) nám predstavil Martin Vanek, moderátor známy z televíznej obrazovky. Zvuky týchto nástrojov odzneli najprv jednotlivo a potom v spoločnej súhre krásnych skladieb. Tou poslednou bola pre žiakov známa skladba z filmu Hviezdne vojny.

              Exkurziu sme zakončili prechádzkou k Dómu sv. Alžbety, ktorá je skvostom gotickej architektúry. Bol to naozaj deň plný umenia.

          • Nezabudnite dnes ...
            • Nezabudnite dnes ...

            • Aj ockovia majú svoj deň. Tretia júnová nedeľa patrí našim drahým otcom, oteckom, tatinkom, tatuškom, ocinkom. Aj oni si zaslúžia, aby sme sa im poďakovali za starostlivosť, lásku a obetavosť. Veď niektoré hry, tajomstvá a zážitky môžeme zažiť len s nimi. Ďakujeme ocinkovia, že Vás máme. 

              Čo sa dnes deťom najviac ráta?

              Mať otca ako kamaráta,

              maminu dlaň a popritom

              mať vždycky lásky plný dom.