• Novinky

          •  Farby nám chutia !
            • Farby nám chutia !

            • „Čím farebnejšie , tým lákavejšie.”

              A takto farebne sme sa mali aj my. Farebné a pre nás čo najlákavejšie sú samozrejme rôzne sladkosti , ale môže to byť aj niečo čo je omnoho zdravšie .Dnes sme si spoločne s ďeťmi v ŠKD zamaškrtili na ovocí a zelenine , ktoré naše oči upútali hlavne svojou farbou .

              Okrem iného sme si pripomenuli prečo by sme ich mali zaradiť do nášho jedálnička a prečo sú pre naše telo a organizmus potrebné. Farebne a zdravo!

              A teraz hor sa na maškrtenie.

          • A pokračujeme ...
            • A pokračujeme ...

            • Síce nachvíľočku prázdniny prerušili našu krúžkovú činnosť, ale ... sme tu opäť! Stretávame sa a tvoríme v našej vynovenej, moderne vybavenej kuchynke. Už sa nám podarilo zopár chutných sladkých koláčikov, cestovinových a iných obľúbených jedál. Všetko , čo ukuchtíme, hneď aj ochutnáme. Zatiaľ po nás ostávajú prázdne plechy, hrnce i taniere. Naše kuchárske zručnosti sa stále zlepšujú . Ale, čo je hlavné? Chodíme tu my - dievčatá rady, lebo sa porozprávame i odreagujeme od bežných školských povinností. ​​​​​​​

          • Deň kvízov
            • Deň kvízov

            • Ako môžeme otestovať naše vedomosti, precvičiť si učivo hravo a zároveň súťažne? Pre našich štvrtákov sme vymysleli netradičný deň plný kvízov. Úlohou žiakov bolo overiť si svoje vedomosti zo slovenského jazyka, vlastivedy, anglického jazyka a prírodovedy.

              Z našich štvrtákov boli najúspešnejší:

              1. miesto : Natália Halasová 4.B

              2. miesto: Marek Preták 4.C

              3. miesto: Tobiáš Budz 4.A

              Blahoželáme všetkým žiakom, ktorí sa zapojili a zabojovali o umiestnenie. Netradičným spôsobom si svoje vedomosti overili hravo a pútavo.

          • Ples ZŠ Bernolákova
            • Ples ZŠ Bernolákova

            • Už o pár dní začínajú Fašiangy a s nimi prichádza aj plesová sezóna. Po 3 ročnej prestávke spôsobenej obmedzeniami Vás opäť pozývame už na 14. Ples ZŠ Bernolákova, ktorý sa uskutoční 4. februára 2023.

              Lístky si môžete zabezpečiť na sekretariáte školy od pondelka 9.1. len do vypredania, alebo objednať vopred mailom na zsbernolakova@gmail.com .

              Tešíme sa na spoločnú zábavu v priestoroch našej školskej jedálne ;)

          • PF 2023
            • PF 2023

            • Dnes na liste v kalendári, prvý deň je v januári. Preto verný starým zvykom, prajem v novom roku úspech v každom žitia toku, veľa šťastia, zdravia veľa, všetko, čo si srdce želá.

          • Vianočné prianie
            • Vianočné prianie

            • Vianoce krásne a čisté ako sneh,
               na stole nech všetkým ľuďom rozvoniava oblátka a med.
               Nech každé srdiečko sťa oheň zahorí,
               všetkých ľudí nech láska a dobro naplní.
               Nielen na Vianoce a na Nový rok,
               ale počas všetkých dní želáme Vám úspešný a šťastný nový rok.  

          • Pečieme s láskou
            • Pečieme s láskou

            • V našej školskej pekárni, napiekli sme za pár dní,

              malé, chutné, sladučké, medovníčky vianočné.

              Veru, veselo bolo našim štvrtákom v krásnom vianočnom období pri pečení medovníkov v našej školskej kuchynke na ZŠ Bernolákova. Žiaci sa prejavili ako šikovní a zruční cukrári. Miesili, vaľkali, vykrajovali a pod dohľadom pani učiteliek upiekli pravé vianočné medovníky. Svoje šikovné ruky využili pri ich zdobení, ktoré bolo plné smiechu, radosti a zábavy.

              Keďže na Vianoce, v období narodenia Ježiška, máme byť k sebe milší, pozornejší, láskavejší, medovníky zabalili do vrecúšok a podelia sa o ne so svojimi blízkymi. A možno nie len s nimi. Veď čo je krajšie, ako vyčarovať človeku úsmev na tvári, podať pomocnú ruku, zapriať, len tak, dobrý a pokojný deň, či obdarovať ho maličkosťou? Možno tým človekom budete práve Vy, ktorých na ulici stretne anjel a podá balíček pravých vianočných medovníkov.

              Ak nie tento rok, tak na budúci celkom určite! Majte otvorené oči, uši a buďte pozorní, lebo s vôňou medovníkov prichádza aj čas plný zázrakov! Prajeme Vám krásne, pokojné, milované a hlavne po medovníkoch voňavé Vianoce!

          • Vianočná pohľadnica 2022
            • Vianočná pohľadnica 2022

            • Najkrajšie sviatky v roku už klopú na dvere. Predvianočný čas je aj časom pracovitých rúk, hlavy plnej fantázie, či láskou naplnených sŕdc. Prejavujú sa v darčekoch, blízkosti človeka k človeku, v úprimných prianiach a želaniach.

              Vianočné želania sa stali témou 1. ročníka výtvarnej súťaže, ktorú vyhlásila ZŠ Bernolákova pod názvom „Vianočná pohľadnica 2022“. V tomto ročníku sme oslovili do zapojenia sa jednotlivé Materské školy na území mesta Vranov nad Topľou, ktoré súťažili v kategórii A - deti od 3 do 5 rokov a v kategórii B - predškoláci. Aj touto cestou ďakujeme učiteľkám MŠ za zapojenia sa a za krásne výtvarné práce detí, ktoré nás veľmi potešili.

              V kategórii ZŠ v 1. ročníku tejto súťaže súťažili len žiaci ZŠ Bernolákova, no v ďalších ročníkoch ju rozšírime aj o žiakov ZŠ v rámci mesta i okresu Vranov n/T.

              Víťazmi 1. ročníka Vianočnej pohľadnice sa stali:

              Kategória A - MŠ 3 až 5 r. :

              Amália Zubková, MŠ Kukučínova

              Soňa Juhásová, MŠ Sídlisko 1. mája

              Nataša Dargajová, MŠ Dlhá ulica

              Kategória B - MŠ predškoláci:

              Romana Baková, MŠ Juh

              Peter Žec, MŠ Ulica 1. mája

              Lenka Kaminská, MŠ Okulka

              Kategória C - ZŠ 1. a 2. ročník:

              Nikola Haňová, 2.D

              Than Bao Anh Anna, 1.D

              Karin Danišová, 2.C

              Kategória D - ZŠ 3. a 4. ročník:

              Šimon Záhorák, 4.B

              Lukáš Karabin, 4.C

              Lukáš Gajdoš, 4.C

              Kategória E - ZŠ 2. stupeň:

              Vivien Matiová, 7.C

              Ester Šuru, 5.C

              Vanesa Kováčová, 5.C

              Všetkým víťazom zo srdca blahoželáme a prajeme, aby sa krásne želania, ktoré vpísali do vlastnoručne vyrobených pohľadníc splnili a priniesli do ich srdiečok pokoj, lásku a radosť.

          • Vianočné zvyky a tradície
            • Vianočné zvyky a tradície

            • Ani naši žiaci z 1. D neleňošili, ale naopak, zapájali sa do rôznych zaujímavých aktivít počas vyučovacieho procesu, ktoré si pre nich pripravili spolužiaci zo základných škôl v Poľsku, Grécku, Portugalsku, Taliansku a Francúzsku.

              V čase od septembra do decembra sa naši žiaci so žiakmi v hore spomínaných krajinách predstavili formou videa, čím spoznali nových spolužiakov virtuálne, predstavili svoju krajinu, mesto a školu zaujímavou prezentáciou. Taktiež si vymenili vianočné pozdravy a vzájomne si posielali vianočné koledy, ktoré sú v krajinách tradíciou. Naši žiaci sa dozvedeli veľa nového o ďalších európskych krajinách, ich zvykoch, Vianociach a mnoho zaujímavého vďaka projektu eTwinning, do ktorého sa v tomto školskom roku naši prváci zapojili. Pri vytváraní a plnení rôznych zaujímavých činností zažili veľa úsmevných a zábavných situácií, na ktoré len tak rýchlo nezabudnú.

              Keďže s projektovou činnosťou pokračujeme ďalej, žiakov čaká ešte mnoho zábavných situácií.

              Do našej projektovej činnosti môžete nahliadnuť v linku pod textom:

              https://padlet.com/bibianazmikova/3p773hh7b2i3n0da

          • Chrípkové prázdniny sú predĺžené do 22.12.2022
            • Chrípkové prázdniny sú predĺžené do 22.12.2022

            • Z dôvodu nárastu a pretrvávania vysokej chorobnosti žiakov školy, na odporúčanie RÚVZ vo Vranove n/T, riaditeľ školy predlžuje chrípkové prázdniny do 22.12.2022.

              Žiaci nastúpia do školy po vianočných prázdninách 9. januára 2023.