• Novinky

          • STD Domaša Detská Tour 2022
            • STD Domaša Detská Tour 2022

            • ZŠ Bernolákova ulica 1061 vo Vranove nad Topľou a OZ Vranovské vydry Vás a vaše detičky srdečne pozývajú na detské preteky v cestnej cyklistike, ktoré sa uskutočnia dňa 11.09.2022 na Domaši v RO Dobrá. Pretekať sa bude na 4 km dlhom asfaltovom okruhu z RO Dobrá smerom na obec Detrík. Podrobnosti o preteku a propozície v príspevkoch udalosti STD Domaša Detská Tour 2022. Bližšie info: Mgr. Marek Cerula - riaditeľ detského preteku cerulam@gmail.com, Marián Janič - riaditeľ STD Domaša Tour 0948265666, Košalko Rastislav - tajomník preteku 0904461575 alebo kosalko@s-autoservis.sk.

          •  Rozlúčka s našimi deviatakmi...
            • Rozlúčka s našimi deviatakmi...

            • S úľavou môžeme povedať, že ďalší úspešný školský rok je za nami. No pre niektorých našich žiakov bol tento rok rokom posledným. Žiaci 9. ročníka strávili posledné chvíle na našej Bernoláčke nielen v kruhu svojich spolužiakov a kamarátov, ale i učiteľov, s ktorými sa slávnostne rozlúčili v Obradnej sieni mesta Vranov nad Topľou. Prítomní učitelia, vedenie školy a triedne učiteľky tak mohli v plnej kráse vidieť úrodu svojej dlhoročnej práce v podobe mladých ľudí, ktorí sú pripravení vydať sa na novú cestu životom. Pretože niečo sa síce končí, no niečo nové začína...

              Prajeme teda našim deviatakom všetko len to dobré, aby sa im v živote darilo a aby z nich raz boli dobrí a vzdelaní ľudia, na ktorých budeme môcť byť právom pyšní!

          • Vyhodnotenie zberu papiera
            • Vyhodnotenie zberu papiera

            • Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci s nadšením zapojili do zberu papiera. Zber prebiehal v jesennom a jarnom termíne a spolu sme vyzbierali 32 628 kg starého papiera. Hovorí sa, že 1000 kg papiera zachráni pred výrubom 17 stromov. V tomto školskom roku sa nám teda podarilo zachrániť 555 stromov.

              Celkovým víťazom v zbere je trieda 5.C. Žiaci tejto triedy nazbierali 3636 kg papiera. Víťazom zberu na 1. stupni sa stala 3.A trieda, ktorá nazbierala spolu 3097 kg papiera. Za odmenu si víťazi pochutnali na čokoládovej torte a prežili dopoludnie v zábavnom centre v našom meste.

              V súťaži jednotlivcov sa víťazom stal Jozef Štefanov z 3.A triedy. Na druhom a treťom mieste sa umiestnili Kiara Matiová z V.C a Vivien Matiová zo VI.C. Viac ako 500 kilogramov nazbierali aj títo žiaci:

              Sofia Anna Sabolová 7.B

              Ján Feničin 8.B

              Katarína Drábová 1.B

              Ema Červeňanská 4.A

              Adam Červeňanský 1.A

              Špak Adam 3.A

              Tomáš Popernik 5.C

              Simon Pľuta 3.C

              Ema Pľutová 7.D

              Lucas Cerula 7.C

              Peter Šimko 5.A

              Soňa Jakubeková VI.A

              Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili zberu papiera a ukázali, že nám záleží na našich lesoch, prírode a budúcnosti.

          • Regionálne lesnícke dni
            • Regionálne lesnícke dni

            • Žiaci 2. ročníka sa na konci školského roka zúčastnili Regionálnych lesníckych dní pred MsDK v našom meste. Toto lesnícke podujatie bolo pre našich žiakov ako živá učebňa. Čakali ich pripravené viaceré aktivity: ťahanie konára pomedzi drevené kláty, výroba lesného medailóna, rozpoznávanie zvukov zvierat, výroba záložky do knihy s pečiatkami listov, skok do diaľky podľa rôznych druhov zvierat, drevené skladačky, obrázky zverí, poznávačka drevín, puzzle, pílenie dreva.

              Deti si zbierali body za absolvovanie jednotlivých stanovíšť a odmenou bolo jedno písmenko do tajničky. Po vylúštení dostali darčekovú tašku s predmetmi z lesnej pedagogiky. V závere nás čakal prierez včelím úľom, kde mali deti možnosť pozorovať prácu včiel, konkrétne včeliu matku, trúdy aj robotnice.

              Ďakujeme Lesy SR za pozvanie!

          •  ENGLISH STAR 2022
            • ENGLISH STAR 2022

            • Blahoželáme všetkým súťažiacim k úspešnému zvládnutiu medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku English star, do ktorej sme sa 5.mája 2022 zapojili už šiesty krát!

              Súťaže sa zúčastnilo 106 žiakov – 45 žiakov 1.stupňa a 61 žiakov 2.stupňa našej školy. Všetci žiaci boli ocenení a získavajú diplom a tí najúspešnejší aj krásne ceny - jednotlivci s úspešnosťou nad 80 % získavajú diplom so zlatou medailou.

              Fantastické výsledky našich žiakov :

              100 % úspešnosť :

              1. Adam Mráz 2.B

              2. Alexander Grech 2.C

              3. Juliana Baranová 2.D

              4. Julia Budz 3.A

              5. Marek Preták 3.C

              6. Tobiáš Homoľa 6.A

              7. Noemi Mitrišinová 6.A

              8. Liana Kukurucová 6.B

              9. Monika Garlathyová 7.B – Monika získava 3.cenu vo svojej kategórii , powerbanku od firmy Datacomp , s.r.o.

              10. Tamara Homoľová 8.C

              99 – 90 % úspešnosť : 59 žiakov

              89 – 80 % úspešnosť : 29 žiakov

              V tomto školskom roku sa do súťaže zapojilo 545 škôl a 19,590 žiakov. Na úspechy našich žiakov sme mimoriadne hrdí , pretože konkurencia bola obrovská a záujem škôl o túto súťaž je každým rokom väčšia. Tí , ktorí sa u nás do súťaže zapojili , dosiahli až neuveriteľnú celkovú úspešnosť - 90,55 %

              Ďakujeme všetkým ENGLISHSTARISTOM

              Keep up the great work !!!

          • Sme víťazmi robotickej ligy
            • Sme víťazmi robotickej ligy

            • Koncom školského roka sme sa zúčastnili vyhodnotenia celoslovenskej súťaže Robotická liga. A čo je Robotická liga? Ide o celoslovenskú online súťaž tímov žiakov. Každý mesiac Vás prekvapia dve nové, ale hlavne zaujímavé zadania. Tie musíte do termínu vyriešiť a zrealizovať pomocou autonómneho robota. To však nie je všetko. Keďže ide o online súťaž, tak všetko musíte zdokumentovať nielen pomocou fotiek a videa, ale ešte aj správne slovne okomentovať pre porotu. Porotu tvorili štyria učitelia z Univerzity Komenského v Bratislave. Celú súťaž sú rozdiely medzi súťažiacimi minimálne (v desatinných miestach). A tak musíte pracovať až do odovzdania záverečného zadania.

              Našim žiakom Marošovi Petrovi a Pavlovi Labanovi, ktorí sú zároveň aj členmi Amavet klubu 964 pri ZŠ Bernolákova, sa to nakoniec podarilo. Z rúk organizátorov si prevzali cenu za prvé miesto, zúčastnili sa workshopu a trochu si opäť obzreli Bratislavu. Počas dlhých hodín riešenia úloh sme si užili nielen stres, množstvo konzultácií, neúspešných pokusov, ale aj veľa zábavy.

          • TK DYNO opäť úspešný
            • TK DYNO opäť úspešný

            • V dňoch 24.-26. júna 2022 v Športovej hale v Chomutove /ČR/ sa uskutočnili MAJSTROVSTVÁ EURÓPY "DANCE FEVER" 2022 Disco Dance a Dance Star Mini.

              Stretlo sa tam 1615 tanečníkov zo 14 krajín Európy, medzi ktorými nechýbali ani žiačky našej školy Nina Molitoris a Simona Mužiková, ktoré v 2.tanečných disciplínach bojovali za SR.

              Všetci sme na nich veľmi hrdí, pretože hneď na svojej 1.medzinárodnej súťaži podali excelentné výkony a prebojovali sa do finále a na stupne víťazov :

              1.miesto DANCE STAR Mini duo :

              Nina Molitoris a Simona Mužiková

              3.miesto DANCE STAR Mini sólo :

              Simona Mužiková

              6.miesto DANCE STAR Mini sólo :

              Nina Molitoris

              A hoci sme na tomto šampionáte mali iba 2 reprezentantky, TK Dyno prispel k 21 medailám, ktoré získala SR .

              Ninka a Simonka ĎAKUJEME!!!

              Veľké poďakovanie patrí trénerkám a skvelým rodičom dievčat, ktorí ich v tejto krásnej záľube ako je tanec podporujú.

          • Reprezentant mesta
            • Reprezentant mesta

            • „Dnes šťastné dieťa, zajtra úspešný a zodpovedný dospelý.“

              Každý rok pri príležitosti MDD primátor mesta Ing. Ján Ragan slávnostne odovzdáva Ďakovný list žiakom, ktorí úspešne reprezentujú seba, svoju školu a svoje mesto na súťažiach z rôznych oblastí ľudskej činnosti, ktoré dosiahli v krajských a celoslovenských kolách.

              Pandémia, ktorá zasiahla do mnohých spoločenských stretnutí počas posledných takmer troch rokov spôsobila, že táto krásna tradícia sa mohla uskutočniť až teraz, ku koncu školského roka, aj to len na pôde základnej školy. Naši žiaci, ale aj my, naša škola, sme mali to šťastie, že si niektorí naši úspešní žiaci mohli osobne prevziať ĎAKOVNÝ LIST z rúk primátora mesta, Ing. Jána Ragana.

              Naším úspechom, úspechom učiteľov a žiakov nie sú len víťazstvá v súťažiach, ale aj to, že sa naši bývalí žiaci k nám vracajú, pochvália sa, prihovoria.

              Všetkým reprezentantom srdečne blahoželáme.