• Novinky

          • 𝒞̌𝑜 𝓋𝑜𝓁̌𝓃𝓎́𝓂 𝑜𝓀𝑜𝓂 𝓃𝑒𝓋𝒾𝒹𝒾́𝓂𝑒 ...
            • 𝒞̌𝑜 𝓋𝑜𝓁̌𝓃𝓎́𝓂 𝑜𝓀𝑜𝓂 𝓃𝑒𝓋𝒾𝒹𝒾́𝓂𝑒 ...

            • Hodina biológie sa stane zaujímavou aj vtedy, keď pozorujeme to, čo je voľným okom neviditeľné. Žiaci 6.ročníka poznajú stavbu listu, v ktorom prebieha tak dôležitý dej ako je fotosyntéza, dozvedeli sa , že rastlina listom aj dýcha a mikroskopom sa im podarilo pozorovať nielen tvary buniek pokožky listu , ale i samotné prieduchy – tzv. bunky na dýchanie. Sami si pripravovali mikroskopický preparát, čo nebolo veru také ľahké, ale ... „𝓉𝓇𝓅𝑒𝓏𝓁𝒾𝓋𝑜𝓈𝓉̌ 𝓇𝓊𝓏̌𝑒 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒶́𝓈̌𝒶“. Samotným pozorovaním boli nadšení.

          • 𝙃𝙫𝙞𝙚𝙯𝙙𝙤𝙨𝙡𝙖𝙫𝙤𝙫 𝙆𝙪𝙗𝙞́𝙣
            • 𝙃𝙫𝙞𝙚𝙯𝙙𝙤𝙨𝙡𝙖𝙫𝙤𝙫 𝙆𝙪𝙗𝙞́𝙣

            • Dňa 22. februára sa v školskej knižnici našej školy uskutočnila súťaž žiakov v recitácii poézie a prózy, ktorej sa zúčastnili recitátori z jednotlivých tried prvého stupňa. Predstavili sa recitáciou básní, príbehov a krátkych textov, ktorých autormi sú poväčšine slovenskí spisovatelia. Porota, ktorá pozostávala z vyučujúcich prvého stupňa ohodnotila recitáciu žiakov takto:

              𝙋𝙧𝙚𝙙𝙣𝙚𝙨 𝙥𝙤𝙚́𝙯𝙞𝙚:

              1.miesto: Tamara Labanová 2. A

              2. miesto: Janka Kreptová 2. C

              3. miesto: A : Koprivňáková Margaréta a Kovaľová Lenka z 3.A

              𝙑 𝙥𝙧𝙚𝙙𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙥𝙧𝙤́𝙯𝙮 bolo udelené len 1. miesto Simone Mužikovej z 3.B.

              Víťazom boli zároveň podarované aj vecné odmeny v podobe zaujímavých kníh.

          • 𝐙𝐒̌ 𝐁𝐞𝐫𝐧𝐨𝐥𝐚́𝐤𝐨𝐯𝐚 𝐯 𝐓𝐎𝐏 𝟑 𝐯 𝐏𝐫𝐞𝐬̌𝐨𝐯𝐬𝐤𝐨𝐦 𝐤𝐫𝐚𝐣𝐢
            • 𝐙𝐒̌ 𝐁𝐞𝐫𝐧𝐨𝐥𝐚́𝐤𝐨𝐯𝐚 𝐯 𝐓𝐎𝐏 𝟑 𝐯 𝐏𝐫𝐞𝐬̌𝐨𝐯𝐬𝐤𝐨𝐦 𝐤𝐫𝐚𝐣𝐢

            • Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) po roku opäť realizoval celoplošné merania kvality škôl na Slovensku za školský rok 2022/2023.

              Základná škola Bernolákova ulica 1061, Vranov nad Topľou 𝐬𝐚 𝐯 𝐏𝐫𝐞𝐬̌𝐨𝐯𝐬𝐤𝐨𝐦 𝐤𝐫𝐚𝐣𝐢 𝐮𝐦𝐢𝐞𝐬𝐭𝐧𝐢𝐥𝐚 𝐧𝐚 𝟑. 𝐦𝐢𝐞𝐬𝐭𝐞 s celkovým súčtom bodov 8,3 , 𝐜̌𝐨 𝐧𝐚́𝐬 𝐫𝐚𝐝𝐢́ 𝐦𝐞𝐝𝐳𝐢 𝐬̌𝐤𝐨𝐥𝐲 𝐬 𝐯𝐲𝐧𝐢𝐤𝐚𝐣𝐮́𝐜𝐢𝐦𝐢 𝐯𝐲́𝐬𝐥𝐞𝐝𝐤𝐚𝐦𝐢 𝐳̌𝐢𝐚𝐤𝐨𝐯.

              V celoslovenskom hodnotení nám patrí 26. miesto spomedzi všetkých Základných škôl na Slovensku !!!

              Za posledných 8 rokov sa nám podarilo umiestniť 2x na 1. mieste a 4x na 2. mieste. Veľká vďaka za dlhoročné popredné miesto v rebríčku škôl INEKO patrí celému kolektívu zamestnancov školy. Veď za každým úspešným žiakom stojí výborný učiteľ. ĎAKUJEME !!!

              Zdroj: https://skoly.ineko.sk/rebricky/?ts=Z%C5%A0

          • Úspech na krajskom kole Olympiády v nemeckom jazyku
            • Úspech na krajskom kole Olympiády v nemeckom jazyku

            • V ABC Centre voľného času v Prešove sa 15.februára 2024 konalo Krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Aj tento rok sa nám podarilo prebojovať do tohto postupového kola a v kategórii 1B nás veľmi úspešne reprezentovala žiačka 9.B triedy Lívia Peštová. V konkurencii 17 žiakov vo svojej kategórii sa aj napriek tomu, že sa nemeckému jazyku venuje len 2,5 roka umiestnila na krásnom 6. mieste. Zúročila tak svoju štvormesačnú intenzívnu prípravu, nakoľko olympiáda v cudzom jazyku preverí súťažiacich v niekoľkých náročných disciplínach v písomnej časti ( posluch a čítanie s porozumením, gramatický test) i ústnej časti (práca s obrázkom a konverzácia s porotou na vybrané témy).

              Lívii srdečne blahoželáme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

          • 𝐒𝐓𝐑𝐈𝐄𝐁𝐑𝐎 𝐏𝐑𝐄 𝐓𝐊 𝐃𝐘𝐍𝐎
            • 𝐒𝐓𝐑𝐈𝐄𝐁𝐑𝐎 𝐏𝐑𝐄 𝐓𝐊 𝐃𝐘𝐍𝐎

            • Minulý víkend bol pre našich tanečníkov z TK DYNO opäť súťažný. Druhý tohtoročný Slovenský pohár SZTŠ IDO sa konal v Športovej hale v Leviciach. Tanečníci z celého Slovenska predviedli

              svoje výkony pred 5 - člennou odbornou porotou v tanečnom štýle DISCO DANCE a SLOW DANCE. Napriek ochoreniam a zraneniam si naši reprezentanti vybojovali krásne umiestnenia :

              2.miestoDVK DD Asólo-Poláková J.

              3.miesto HVK DD sólo - Pyreň F.

              3.miesto DVK Slow sólo - Janoková M.M.

              4.miesto DVK Slow A - Poláková J.

              4.miesto DVK DD D sólo - Dudova P.

              5.miesto DVK DD A duo - Bížová S. & Magerová Z.

              5.miesto JVK DD B sólo - Gajdošová S.

              5.miesto DVK DD D sólo- Mužiková S.

              6.miesto DVK DD A sólo- Janoková M.M.

              7.miesto DVK DD B sólo- Magerová Z.

              7.miesto DVK Slow B - Magerová Z.

              7.miesto JVK DD B skupina - Bičejová T., Fabianová V., Győriová O., Bížová S., Gajdošová S.,Magerová Z.,Poláková J.

              7.miesto DVK DD B skupina- Molitoris N., Mužiková S.,Varholová A.,Dudová P., Exenbergerová E., Ficeková V.

              8.miesto DVK Slow B - Bížová S.

              9.miesto JVK II DD A duo - Bičejová T. & Fabianová V.

              10.miesto JVK I DD sólo - Fabianová V.

              10.miesto DVK DD B sólo - Bížová S.

              Všetkým srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu TK DYNO, Základná škola Bernolákova ulica 1061, Vranov nad Topľou a mesto Vranov nad Topľou.

          • 𝙉𝙞𝙚 𝙟𝙚 𝙥𝙧𝙞𝙖𝙩𝙚𝙡̌ 𝙖𝙠𝙤 𝙥𝙧𝙞𝙖𝙩𝙚𝙡̌
            • 𝙉𝙞𝙚 𝙟𝙚 𝙥𝙧𝙞𝙖𝙩𝙚𝙡̌ 𝙖𝙠𝙤 𝙥𝙧𝙞𝙖𝙩𝙚𝙡̌

            • Veríme, že každý z nás má v sebe schopnosti a kvality, ktoré môžeme prispieť k pozitívnemu prostrediu v škole.

              Ako sa stať dobrým priateľom? Je to otázka, na ktorú sme pripravení odpovedať a pomôcť našim študentom objavovať. Sme presvedčení, že aktivity na podporu priateľstva a pozitívnych hodnôt sú kľúčom k zdravému a šťastnému školskému prostrediu.

              Nachystali sme si aktivity na podporu budovania priateľstiev aj počas vyučovacích hodín, triednických hodín, alebo sme prepájali a budovali priateľstvá aj na diaľku s našimi kamarátmi z partnerských škôl v projektoch eTwinning. Recept na budovanie dobrých vzťahov si mohli žiaci prečítať aj vo vestibule školy.

          • 𝐕𝐢𝐝𝐢𝐞𝐜̌𝐚𝐧𝐨𝐯𝐚 𝐇𝐚𝐛𝐨𝐯𝐤𝐚 – 𝐓𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐲 𝟐𝟎𝟐𝟒
            • 𝐕𝐢𝐝𝐢𝐞𝐜̌𝐚𝐧𝐨𝐯𝐚 𝐇𝐚𝐛𝐨𝐯𝐤𝐚 – 𝐓𝐚𝐥𝐞𝐧𝐭𝐲 𝟐𝟎𝟐𝟒

            • Hudba je nádherným Božím darom a jej úlohou je dotknúť sa ľudských sŕdc. Dňa 21.2. 2024 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo, speváckej súťaže Vidiečanova Habovka – Talenty 2024, kde žiaci prvého stupňa predviedli svoj talent v speve ľudovej a populárnej piesni. Porota ocenila nielen spevácke výkony, výber a interpretáciu piesne, ale aj odvahu vystúpiť pred spolužiakmi a učiteľmi.

              Víťazmi v kategórii ľudová pieseň sa stali:

              S. Mužiková, 3.B

              L. Kovaľová, 3.A

              A. Očenášová, 1.B

              V kategórií populárna pieseň zvíťazili:

              D. Chanáthová,3.B

              K. Fazekášová, 3.B

              S. Joneková, 2.B

              Víťazom a všetkým zúčastneným prajeme veľa speváckych úspechov.

          • 𝐙𝐚𝐯𝐢́𝐭𝐚𝐥𝐚 𝐤 𝐧𝐚́𝐦 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐤𝐚 𝐫𝐨𝐤𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟑
            • 𝐙𝐚𝐯𝐢́𝐭𝐚𝐥𝐚 𝐤 𝐧𝐚́𝐦 𝐒𝐥𝐨𝐯𝐞𝐧𝐤𝐚 𝐫𝐨𝐤𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟑

            • Sme hrdí na to, že našu školu navštívila bývalá absolventka našej školy, pani Silvia Manduľáková, ktorá sa v ankete Slovenka roka 2023 stala absolútnou víťazkou. V našom regióne je známa nielen ako podnikateľka a konateľka Zelenej Lagúny na Domaši, ale pre nás, pre školu ako človek, ktorý sa už viac ako desaťročie podieľa na zvýšení kvality technického vzdelávania v základných školách na Slovensku. Ako zakladateľka neziskovej organizácie Eductech výrazne prispieva k podpore mladých talentov aj na našej škole v predmetoch technika a informatika.

              Na stretnutí učitelia a žiaci prezentovali svoju prácu na hrnčiarskych kruhoch a pri práci s hlinou prekvapili pani Manduľákovú svojou kreativitou, nápaditosťou a talentom. V učebni informatiky a robotiky sme prezentovali aktivity s micro:bitmi, výrobkami ktoré spájajú techniku s informatikou a Lego robotiku. Predviedli sme ukážky implementácie Umelej inteligencie pri robotike do vyučovania našich žiakov.

              „𝒜𝒿 𝓉𝑜 𝓃𝒶𝒿𝓂𝑒𝓃𝓈̌𝒾𝑒 𝓇𝑜𝓏𝒽𝑜𝒹𝓃𝓊𝓉𝒾𝑒 𝓂𝑜̂𝓏̌𝑒 𝓏𝓂𝑒𝓃𝒾𝓉̌ 𝒸𝑒𝓁𝓎́ 𝒯𝓋𝑜𝒿 𝓏̌𝒾𝓋𝑜𝓉.“

              V duchu tejto myšlienky sa niesla beseda so žiakmi deviateho ročníka, ktorí sa práve teraz rozhodujú o svojej ďalšej životnej ceste. Skúsenosti zo svojho osobného ale hlavne profesijného života pútavo podala našim absolventom. Žiakom dala niekoľko cenných rád: „𝒫𝑜𝓏𝓃𝒶𝓉̌ 𝓂𝒾𝓃𝓊𝓁𝑜𝓈𝓉̌, 𝓋𝓎𝓊𝓏̌𝒾𝓉̌ 𝒿𝓊 𝓅𝓇𝑒 𝓈𝓊́𝒸̌𝒶𝓈𝓃𝑜𝓈𝓉̌ 𝓈 𝓋𝓎́𝒽𝓁̌𝒶𝒹𝑜𝓂 𝒹𝑜 𝒷𝓊𝒹𝓊́𝒸𝓃𝑜𝓈𝓉𝒾.“

              Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • 𝓢̌𝓲́𝓻𝓶𝓮 𝓭𝓲𝓰𝓲𝓽𝓪́𝓵𝓷𝓮 𝓭𝓸𝓫𝓻𝓸
            • 𝓢̌𝓲́𝓻𝓶𝓮 𝓭𝓲𝓰𝓲𝓽𝓪́𝓵𝓷𝓮 𝓭𝓸𝓫𝓻𝓸

            • Deň bezpečného internetu, ktorý sme si pripomenuli 6.februára aktivitami v našej školskej knižnici, pokračoval aj 14.februára. ÚPSVR v spolupráci s MsÚ a CVČ vo Vranove nad Topľou zorganizovali stretnutie žiakov ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl na preventívno - osvetovej akcii pod názvom Šírme digitálne dobro. Naši žiaci ukázali svoj um a kreativitu prostredníctvom prezentácie. Tú vytvorili z aktivít, ktoré realizovali pri príležitosti Dňa bezpečného internetu pre našich piatakov. Podrobným popisom zúčastneným ozrejmili podstatu všetkých aktivít a stali sa tak influncermi dobra. Všetci prítomní svojimi prácami dali najavo, že online svet sa nás dotýka, a že nám záleží na správnom vedení našej mladej generácie.

          • 𝐏𝐑𝐈́𝐁𝐄𝐇 𝐇𝐔𝐃𝐁𝐘
            • 𝐏𝐑𝐈́𝐁𝐄𝐇 𝐇𝐔𝐃𝐁𝐘

            • Projekt Príbeh hudby prináša žiakom možnosť vzdelávať sa v oblasti hudobného umenia. Neraz sme mali možnosť navštíviť koncerty priamo v Slovenskej filharmónii v Košiciach, kde sme mohli byť súčasťou koncertov napr. Vianoce vo filme, Karneval zvierat ... Aj teraz vo februári sme mohli byť súčasťou Slovenskej filharmónie – na online koncerte, kde sme mohli spoznať množstvo novej krásnej hudby. Počas živého vysielania zaznela hudba v podaní výnimočných interpretov, ktorých sprevádzal Symfonický orchester slovenského rozhlasu. Tvoria ho hudobníci, ktorí sú špičkou vo svojom odbore a ktorých poznajú poslucháči na celom svete.

              Orchester je najstarším profesionálnym orchestrom na Slovensku. Mali sme ako porota možnosť vybrať nového člena orchestra, zahrať si spolu s orchestrom jednu zo skladieb na koncerte a prostredníctvom herca Vladimíra Kobielského sa stretnúť s jedným zo zakladateľov Slovenskej filharmónie, Eugenom Suchoňom. Veľká vďaka dirigentovi a moderátorovi koncertu Gabrielovi Rovňákovi ml., ktorý tieto aktivity pre žiakov pripravuje už viac ako desaťročie.

          • Úspech na krajskom kole olympiády v anglickom jazyku
            • Úspech na krajskom kole olympiády v anglickom jazyku

            • 14. februára 2024 sa v Prešove konalo krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Pozostávalo z dvoch častí – náročnej písomnej a ústnej časti , ktorá bola pre naše žiačky obrovskou výzvou. Po úspechu v okresnom kole reprezentovali okres Vranov nad Topľou a našu školu v kategórii 1A Miriam Romanová zo 7.B triedy a v kategórii 1B Monika Garlathyová z 9.B triedy.

              Dievčatá nás opäť nesklamali a v konkurencii žiakov z 23 škôl sa obidve stali úspešnými riešiteľkami. Niekoľkomesačná zodpovedná príprava priniesla svoje ovocie a tieto krásne výsledky:

              Monika Garlathyová – 3.miesto v kategórii 1B

              Miriam Romanová – 7. miesto v kategórii 1A

              Srdečne a úprimne blahoželáme , ďakujeme za výbornú reprezentáciu okresu i školy a prajeme mnoho ďalších úspechov.

              „𝒲𝒾𝓉𝒽 𝓁𝒶𝓃𝑔𝓊𝒶𝑔𝑒𝓈 , 𝓎𝑜𝓊 𝒶𝓇𝑒 𝒶𝓉 𝒽𝑜𝓂𝑒 𝒶𝓃𝓎𝓌𝒽𝑒𝓇𝑒.“ Edward De Waal

          • 𝓜𝓸𝓳𝓮 𝔃𝓾́𝓫𝓴𝔂
            • 𝓜𝓸𝓳𝓮 𝔃𝓾́𝓫𝓴𝔂

            • ℋ𝑜𝓇𝑒-𝒹𝑜𝓁𝓊, 𝒽𝑜𝓇𝑒- 𝒹𝑜𝓁𝓊,

              𝓊𝓂𝓎𝒿𝑒𝓂𝑒 𝓏𝓊́𝒷𝓀𝓎 𝓈𝓅𝑜𝓁𝓊.

              𝒯𝓊𝓉𝒾 𝒻𝓇𝓊𝓉𝓎 𝒹𝑜 𝓏𝒶́𝓀𝓇𝓊𝓉𝓎,

              𝓏𝓊́𝒷𝓀𝑜𝓂 𝓏𝓊𝒷𝓃𝒶́ 𝓅𝒶𝓈𝓉𝒶 𝒸𝒽𝓊𝓉𝒾́.

              Nie len my, ale aj deti 3 oddelenia vedia, ako je dôležité starať sa o svoje zuby. Správne ich umývať, starať sa o nich a okrem toho vyhýbať sa tomu, čo našim zúbkom škodí. Deti sa premenili na malých “zubárov“, kedy si pomocu rôznych aktivít zopakovali a osvojili starostlivosť o svoje zúbky.

          • Voľné pracovné miesto vychovávateľky v ŠKD
            • Voľné pracovné miesto vychovávateľky v ŠKD

            • Riaditeľstvo ZŠ Bernolákova ulica 1061 vo Vranove n/T zverejňuje voľné pracovné miesto vychovávateľky v Školskom klube detí s nástupom do zamestnania od 01.03.2024.

              Záujemcovia posielajte svoje žiadosti do 26.02.2024 na školský mail 𝐳𝐬𝐛𝐞𝐫𝐧𝐨𝐥𝐚𝐤𝐨𝐯𝐚@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦 alebo osobne na sekretariát školy.

              Bližšie informácie na webstránke školy: https://zsbervv.edupage.org/a/volne-pracovne-miesta

          • 𝐏𝐨𝐳𝐯𝐚́𝐧𝐤𝐚 𝐧𝐚 𝐡𝐨𝐤𝐞𝐣
            • 𝐏𝐨𝐳𝐯𝐚́𝐧𝐤𝐚 𝐧𝐚 𝐡𝐨𝐤𝐞𝐣

            • Tento týždeň sa v STD Aréne vo Vranove nad Topľou odohrajú zaujímavé zápasy starších žiakov a dorastu HC Vranov Bulls.

              V utorok 20.02.2024 o 15:00 hod. si zmerajú sily v rámci priateľského stretnutia naši starší žiaci a dorast s dorastencami 𝐒𝐨𝐤𝐨𝐥 𝐊𝐢𝐞𝐯 𝐳 𝐔𝐤𝐫𝐚𝐣𝐢𝐧𝐲.

              V sobotu 24.02.2024 o 12:00 hod. začína ligový zápas starších žiakov proti 𝐇𝐂 𝐏𝐨𝐩𝐫𝐚𝐝.

              Srdečne Vás všetkých pozývame do STD Arény. Vstup je voľný.

          • 𝙋𝙧𝙞𝙖𝙩𝙚𝙡̌𝙨𝙩𝙫𝙤
            • 𝙋𝙧𝙞𝙖𝙩𝙚𝙡̌𝙨𝙩𝙫𝙤

            • Každý z nás túži po skutočnom priateľovi, mať ho pri sebe, veriť mu a dôverovať. V školskom klube sme venovali poobedný čas rozvoju priateľstva rôznymi aktivitami a hrami. Deti krásne spolupracovali pri aktivitách a spoločne pochopili dôležitý význam priateľstva:

              "𝒥𝑒𝒹𝒾𝓃𝓎́ 𝓈𝓅𝑜̂𝓈𝑜𝒷, 𝒶𝓀𝑜 𝓂𝒶𝓉̌ 𝒹𝑜𝒷𝓇𝑒́𝒽𝑜 𝓅𝓇𝒾𝒶𝓉𝑒𝓁̌𝒶, 𝒿𝑒 𝒷𝓎𝓉̌ 𝒹𝑜𝒷𝓇𝓎́𝓂 𝓅𝓇𝒾𝒶𝓉𝑒𝓁̌𝑜𝓂..."

          • 𝓞𝓫𝓳𝓲́𝓶𝓪𝓳 𝓼𝓵𝓸𝓿𝓪𝓶𝓲
            • 𝓞𝓫𝓳𝓲́𝓶𝓪𝓳 𝓼𝓵𝓸𝓿𝓪𝓶𝓲

            • Je ľahké urobiť dobro pre človeka, ktorého poznáš. Ale povzbudivé slovo potrebuje každý človek nášho sveta a aj každý žiak. A potrebuje ho každý deň. Preto sme sa rozhodli urobiť radosť niekomu, koho nepoznáme. Neboli to prvoplánové slová a obrázky, ale práca, ktorá nás stála nemalé úsilie, keďže sme písali neznámym žiakom. Výsledky našej práce nás potešili nielen vtedy, keď sme vytvorili pohľadnice, ale aj vtedy keď sa pohľadnice z neznáma dostali k nám. Nezabudni, že práve tvoje milé slovo môže druhému urobiť krajší deň. Pozývame každého povzbudiť slovom niekoho v tomto svete.