• Novinky

          • Návšteva futbalovej reprezentantky Slovenska
            • Návšteva futbalovej reprezentantky Slovenska

            • Dnes sa zastavila na „svojej“ škole podeliť so zážitkami a skúsenosťami z už profesionálnej kariéry futbalová reprezentantka Slovenska Diana Lemešová. Žiakom ôsmeho ročníka porozprávala o svojej doterajšej futbalovej kariére. Tá začala práve na našej základnej škole, keď ju rodičia vozili na tréningy do Humenného, odkiaľ pokračovala v sezóne 2017/2018 ďalej v klube Partizán Bardejov. Odtiaľ prestúpila do rakúskeho USC Landhaus, kde hrala jednu sezónu. Naďalej pôsobí v rakúskej lige a po angažmánoch v SKV Altenmarkt, Wacker Innsbruck podpísala v apríli tohto roku svoju prvú profesionálnu zmluvu s SKN St. Polten, ktorý v tomto roku ženskú ligu aj rakúsky pohár vyhral.

              Diana rozprávala nielen o tréningoch a zápasoch, ale aj o svojom osobnom živote, čo jej v ťažkých chvíľach v cudzine pomáha, aby to zvládala čo najlepšie. V záverečnej časti svojho rozhovoru priblížila svoju cestu v reprezentácii Slovenska. Zaspomínala si na prvé reprezentačné zrazy ešte v mládežníckych kategóriách a potom porozprávala ako to je už v ženskom reprezentačnom „áčku“.

              Na záver zodpovedala na množstvo otázok našich ôsmakov a podpisovala záujemcom svoje „podpiskarty“ aj s venovaním. Všetci dúfame, že sa jej bude v jej futbalovej kariére a v osobnom živote dariť aj naďalej.

          • EtnoWeekend - workshop remesiel
            • EtnoWeekend - workshop remesiel

            • V súčasnosti obdivujeme predovšetkým tradičné ľudové remeslá, s ktorými sa stretávame najčastejšie na jarmokoch a rôznych kultúrnych podujatiach. Voňavé perníky, drevené varešky, prútené košíky, drôtené misky, hlinené krčahy, vybíjané opasky a mnohé ďalšie krásne, ručné výrobky nájdeme v stánkoch.

              Žiaci našej školy navštevujúci predmet ETV sa v piatok 10.6.2022 zúčastnili workshopu remesiel, ktorý zorganizoval Mestský dom kultúry vo Vranove n. T. v rámci podujatia EtnoWeekend. Oboznámili sa, ale aj vyskúšali si niektoré remeslá našich predkov: sokoliarstvo, hrnčiarstvo, drevorezba, tkanie na krosnách, brašnárstvo, košikárstvo a iné. Hlavným cieľom projektu je zvýšenie atraktivity a úrovne využitia kultúrneho a prírodného dedičstva poľsko – slovenského pohraničia.

          • 🚴 NA BICYKLI DEŤOM PRE ŽIVOT ❤️
            • 🚴 NA BICYKLI DEŤOM PRE ŽIVOT ❤️

            • Základná škola Bernolákova vo Vranove už po 2. krát privítala cyklopelotón občianskeho združenia Deťom pre život.

              V rámci tour počas 6. dní prejdú na bicykli 750 km ciest východným Slovenskom a zbierajú finančné prostriedky pre onkologicky choré deti liečiace sa na onkologických oddeleniach.

              Do tejto charitatívnej zbierky sa aktívne zapojila aj naša škola v spolupráci rodičov, učiteľov a žiakov školy a finančne podporila tieto deti sumou 700,-€.

              Aktívne sa k tejto iniciatíve zapojili aj vranovskí bajkeri, zamestnanci Mestského úradu vo Vranove nad Topľou, sudcovia a zamestnanci Okresného súdu i príslušníci zboru justičnej stráže vo Vranove nad Topľou.

              Všetkým srdečná vďaka za pomoc.

          • Celoslovenské kolo súťaže Štúrov Zvolen
            • Celoslovenské kolo súťaže Štúrov Zvolen

            • Minulý týždeň sa v meste Zvolen v dňoch 2. – 3. júna 2022 konal v poradí už 35. ročník celoslovenskej súťaže základných a stredných škôl v rétorike Štúrov Zvolen.

              Našu školu reprezentovala v 1. kategórii pod vedením pani učiteľky Mgr. Anny Vozárovej víťazka okresného kola, žiačka 6. B triedy LIANA KUKURUCOVÁ, ktorej sa síce v silnej konkurencii osemnástich súťažiacich nepodarilo získať umiestnenie, no aj napriek tomu odchádzala zo Zvolenského zámku plná nových skúseností a zážitkov.

              Za vzornú reprezentáciu školy a aj okresu Vranov nad Topľou jej preto veľmi pekne ďakujeme a prajeme jej mnoho ďalších úspechov!

          • Deň najlepších priateľov
            • Deň najlepších priateľov

            • Hovorí sa, že mať len zopár priateľov je viac ako mať množstvo krátkodobých kamarátstiev. Niektorých priateľov stretneme len v určitom období života a potom sa cesty rozídu. Veľmi príjemné je však stretnúť priateľa, ktorého ste nevideli roky, no aj tak sa pri ňom či pri nej cítite, akoby ste sa vrátili naspäť v čase. Máte takého?

              Čo keby ste práve dnes povedali svojmu priateľovi, ako si ho vážite? Prípadne zavolajte práve tým, na ktorých ste si v poslednej dobe nevedeli nájsť čas.

              Naši tretiaci sa obdarovali navzájom a zároveň vyjadrili, čo si na tom druhom vážia najviac.

          • Oceňovanie najúspešnejších
            • Oceňovanie najúspešnejších

            • ,,Korene vzdelania sú horké, ale ovocie sladké.“ (Aristoteles). V stredu 8.6. 2022 sa v Centre voľného času vo Vranove nad Topľou uskutočnilo slávnostné oceňovanie žiakov nášho okresu, ktorí sa v školskom roku 2021/2022 zapojili do predmetových olympiád a boli úspešní. Nechýbali medzi nimi ani žiaci našej školy. Aj keď bol tento školský rok pre pandémiu opäť veľmi náročný a niektoré súťaže prebiehali len online formou, mnohí naši talentovaní žiaci sa rozhodli zmerať si svoje sily so žiakmi iných škôl v predmetoch, ktoré ich najviac bavia. Náročnú prípravu absolvovali pod vedením svojich učiteľov, ale aj samoštúdiom v domácom prostredí. Vynaložená námaha priniesla viacerým vytúžené „sladké ovocie“.

              Ocenení žiaci:

              Olympiáda v anglickom jazyku:

              kategória 1A – Monika Garlathyová – 3. miesto

              kategória 1B – Roman Machek – 2. miesto

              Olympiáda v nemeckom jazyku:

              kategória 1.B – Karin Pačutová – 1. miesto, Natália Hobľáková – 2. miesto

              Technická olympiáda:

              tím Natália Hobľáková, Jerguš Jenčo – 1. miesto

              Dejepisná olympiáda:

              kategória D – Tamara Homoľová – 1. miesto

              kategória F – Liana Kukurucová –3. miesto

              Geografická olympiáda:

              kategória G – Miriam Romanová – 1. miesto

              kategória E – Noemi Nagyová – 3. miesto

              Matematická olympiáda:

              6. ročník – Simona Melegová – 3. miesto

              7. ročník – Lea Doležalová – 3. miesto

              Ema Pľutová – 3. miesto

              Dávid Tomko – 3. miesto

              8. ročník - Tamara Homoľová – 1. miesto

              Pavol Emanuel Laban – 3. miesto

              Jakub Jantek – 3. miesto

              Pytagoriáda:

              7. ročník – Ema Pľutová –3. miesto

              Oceneným žiakom gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy. Poďakovanie patrí aj všetkým vyučujúcim, ktorí sa podieľali na ich príprave

          • SÚŤAŽ MATEMATICKÝ KLOKAN
            • SÚŤAŽ MATEMATICKÝ KLOKAN

            • Táto medzinárodná matematická súťaž vznikla v Austrálii a rozšírila sa do európskych krajín. Úlohy Matematického klokana dnes poznajú žiaci v 74 krajinách sveta na štyroch kontinentoch. Aj žiaci našej školy sa pravidelne zapájajú do tejto súťaže. Nebolo tomu inak ani tento rok. Žiaci všetkých kategórií riešili hravé, zaujímavé úlohy, ktoré podporujú rozvoj logického myslenia. Deti dostali diplom a milý darček. Za riešenie úloh získali 5 klokanov, patria medzi 20% najúspešnejších žiakov na Slovensku. Úspešným riešiteľom blahoželáme!

              1. Ročník

              Karolína Fazekašová 1.B 100%

              Oliver Settey, 1.C 100%

              2. Ročník

              Zora Dlugošová, 2.D 82.2%

              3. Ročník

              Julia Budz, 3.A 93.3%

              Ľubomír Kormaník, 3.B 95,6%

              Tobias Petro, 3.B 90,0%

              Simon Pľuta, 3.C 94,4%

              Mária Baníková, 3.C 95,6%

              Marek Preták, 3.C 88,9%

              Klára Adamová, 3.D 93,3%

              5. Ročník

              Miriam Romanová, 5.B 87,5%

              Samuel Krajňák, 5.B 77,5%

              6. Ročník

              Samuel Mráz, 6.B 87,5%

              Karin Verčimáková, 6.B 86,7%

              7. Ročník

              Ema Pľutová, 7.D 72,5%

              8. Ročník

              Tamara Homoľová, 8.C 80,8%

          • Biológia na školskom dvore
            • Biológia na školskom dvore

            • Príjemné jarné počasie sme na hodinách biológie využili na preskúmanie rozľahlého školského dvora. Spoznávali sme trávy a byliny, pozorovali listnaté a ihličnaté dreviny, našli sme výtvory živočíchov - hniezda. Pozreli sme sa aj do pôdy a pod lístie, ktoré sme v jeseni na hodinách techniky nahrabali. Teraz v jari v ňom boli živočíchy, ktoré ho postupne premenia na novú pôdu. Čo bolo príliš malé, to sme si pozreli pod mikroskopom v učebni biológie. Počas hodín sme sa zahrali na pátračov a v družstvách sme na školskom dvore vyhľadávali určené prírodniny.

          • Turistická nedeľa
            • Turistická nedeľa

            • V nedeľu 5. júna ZŠ Bernolákova a Rodičovská rada pri ZŠ usporiadali už 34. ročník Turistickej nedele. Za krásneho počasia sa po Zámutovskej koľajke z obce Jusková Voľa do Zámutova vybralo vyše 370 účastníkov z radov žiakov, rodičov, starých rodičov a zamestnancov školy. Na 6 km dlhej trati učitelia školy pripravili pre žiakov i rodičov súťažné stanovištia, na ktorých preverili ich pohybové zručnosti ale i vedomosti. Najúspešnejšie rodiny boli na záver ocenené vecnými cenami z rúk predsedu rodičov školy JUDr. Daniela Marcinčina a riaditeľa školy Mgr. Mareka Cerulu, MBA.

              Cieľom turistickej trate bol Penzión Opál, v ktorom bolo pre všetkých účastníkov pripravené občerstvenie, ale aj zábavné aktivity, ako nafukovací hrad, maľovanie na tvár, lanová dráha, preťahovanie lanom, streľba z airsoftovej pištole, florbal či streľba z luku.

              Po dlhej dobe sme boli radi, že sme mohli opäť spoločne stráviť čas v krásnom prostredí Slanských vrchov a už teraz sa tešíme na budúci ročník.

              Poďakovanie patrí:

              Rodičovskej rade pri ZŠ,

              kolektívu zamestnancov Základná škola Bernolákova ulica 1061, Vranov nad Topľou

              trénerom HC Vranov Bulls,

              Penzion Opal,

              Airsoftový športový klub AŠK Vranov,

              VT-KANAL s.r.o.,

              DMJ Martet s.r.o.

          • Dopoludnie v prírode s predškolákmi
            • Dopoludnie v prírode s predškolákmi

            • V utorok bol pre žiakov 1.B a 1.C triedy výnimočný. Za krásneho slnečného počasia sa vybrali na milé stretnutie s predškolákmi z materskej školy na Sídlisku 1.mája. Naše stretnutie sa začalo veselo, pesničkou od Mira Jaroša - Do lesa. Pozitívne naladení a s úsmevom na tvári predvádzali prváci a predškoláci svoju šikovnosť a obratnosť v súťažných disciplínach, ktoré si pre nich pripravili pani učiteľky z materskej školy . Predškoláci boli rovnocennými súpermi prvákom a už teraz sa tešíme na stretnutie s nimi tentokrát u nás v škole.

          • Prváci v Parku zvierat
            • Prváci v Parku zvierat

            • Po roku úpenlivého snaženia s hláskami, slabikami a číslami, naši prváci zdolali niekoľko ťažkých mét a stali sa úspešnými žiakmi. Jednou z odmien, ktorá ich čakala k ich sviatku – Dňu detí, bol aj prvý školský výlet, ktorý absolvovali prvý krát bez svojich rodičov. Park zvierat v Stropkove bol miestom nového poznania a skvelého rozptýlenia po roku plného povinností a školského úsilia. Žiaci v ňom našli veľa nových informácií o svete zvierat, ktoré poznali doposiaľ len z kníh a rozprávania.

          • Istrobot 2022
            • Istrobot 2022

            • Sezónu robotických súťaží v tomto školskom roku sme ukončili medzinárodnou súťažou v programovaní autonómnych robotov Istrobot 2022. Tento 22. ročník sa konal v priestoroch Vedeckého parku Univerzity Komenského v Bratislave.

              Napriek ťažkostiam a silnej konkurencii žiakov stredných škôl sa chlapcom nakoniec podarilo získať jedno druhé a jedno štvrté miesto v kategórii Sklad kečupov. Súťaže sa zúčastnili naši žiaci: Daniel Demčák, Lukas Cerula, Pavol Emanuel Laban a Maroš Petro.

              Okrem toho sme stihli navštíviť staré mesto a jeho tajomstvá, firmu ESET - jednu z najväčších IT firiem na Slovensku a samozrejme na záver aj sladkú odmenu v podobe skvelej zmrzliny.

          • Medzinárodný deň detí na ZŠ Bernolákova
            • Medzinárodný deň detí na ZŠ Bernolákova

            • Škola – obyčajné slovo ukrývajúce v sebe neopakovateľné čaro. Zdanlivo farebná, plná smiechu, kamarátstva a hier. V skutočnosti sa v nej začína budúcnosť každého z nás.

              Dnes naši žiaci oslávili Deň detí spoločne. Užili si množstvo zábavy i netradičné vyučovanie, ochutnali sladké dobroty od našich rodičov, zasúťažili si v športových aktivitách i vedomostných kvízoch, ale si aj zatancovali na triednej diskotéke.

              Prajeme všetkým deťom krásny deň. Nech na Vašej tvári iba úsmev žiari a v srdiečku len šťastie rastie

          • Voľné pracovné miesto vychovávateľky ŠKD
            • Voľné pracovné miesto vychovávateľky ŠKD

            • V zmysle § 84 zákona č. 138/2019 Z. z. vedenie ZŠ Bernolákova ulica 1061 vo Vranove /T, zverejňuje informácie o voľnom pracovnom mieste na pozíciu vychovávateľka v Školskom klube detí od 1. septembra 2022.

              Bližšie informácie pre záujemcov o voľné pracovné miesto nájdete tu: VOĽNÉ MIESTO