• Novinky

          • Keď gymnastika nie je len o kotúľoch ...
            • Keď gymnastika nie je len o kotúľoch ...

            • Žiačky 5. ročníka si svoje hodiny telesnej a športovej výchovy spestrili o cvičenie párovej AcroGymnastiky. Ide o spojenie prvkov akrobacie a gymnastiky, pri ktorom rozvíjame flexibilitu, koordináciu, silu a rovnováhu. Vyskúšali si rôzne pozície vo dvojiciach, pri ktorých sa museli sústrediť a spoliehať nielen na svoje telo, ale aj na svoje spolužiačky. Veľmi dôležitá je komunikácia medzi cvičenkami, ich koncentrácia a sústredenosť počas cvičenia. Tieto hodiny boli plné smiechu a hlavne radosti z vydarených pozícií.

          • Zdokonaľujeme a modernizujme ...
            • Zdokonaľujeme a modernizujme ...

            • My učitelia a žiaci sa tešíme, že škola systematicky investuje finančné prostriedky, ktoré pomáhajú obnovovať a modernizovať výuku. Aby sa našim žiakom vo vyučovacom procese, či pedagógom pri kurikulárnom vzdelávaní dobre pracovalo, zmodernizovali sme ďalšiu učebňu informatiky, ktorá pokryje dostupnosť počítačov pre výučbu a potreby vzdelávania 21. storočia.

              Modernizácia odborných učební prispeje ku kvalitnejšiemu vzdelávaniu a zlepšeniu kľúčových kompetencií žiakov. Žiakom prinesie možnosť získať digitálne kompetencie potrebné pre uplatnenie sa na pracovnom trhu a plnú participáciu v spoločnosti.

          • Pomáhame si navzájom
            • Pomáhame si navzájom

            • Pomáhať si treba, nikdy neviete, kedy pomoc budete potrebovať aj vy. Týmto heslom sa riadime aj na krúžku robotiky a programovania v našom klube Amavetu pri ZŠ Bernolákova. Zorganizovali sme školenie pre mladších žiakov s témou „Špeciálne senzory k Lego stavebniciam“. Témou boli špeciálne senzory na sledovanie farby, čiary a rozširovač, ktorý zväčšuje možnosti využitia programovateľných Lego stavebníc. Školiteľom bol tentoraz Pavol, žiak našej školy z deviateho ročníka. Svojim mladším spolužiakom ukázal spôsob programovania a nebál sa ukázať ani praktické ukážky. Sme veľmi radi, že okrem stáleho ducha spolupráce počas krúžkov, sme zaviedli aj túto formu vzdelávania. Pomôže nielen mladším, ale aj starší získajú nové skúsenosti s prezentovaním svojich znalostí, ktoré získali v našej škole.

          • Zápis do školy
            • Zápis do školy

            • Srdečne pozývame budúcich prváčikov a ich rodičov na slávnostný zápis do Základnej školy Bernolákova ulica vo Vranove nad Topľou v termíne 3.-5. apríla od 15:00 do 17:00 hodiny.

              Pred zápisom je potrebné vyplniť elektronickú prihlášku na webstránke školy https://zsbervv.edupage.org/register/

              Elektronická prihláška nenahradzuje zápis, ale výrazne skráti čas samotného zápisu v škole

              Na základe vyplnenej prihlášky bude zákonný zástupca so svojim dieťaťom pozvaný na slávnostný zápis spojený s programom a prezentáciou priestorov školy

              K zápisu je potrebné doniesť:

              Občiansky preukaz

              Rodný list dieťaťa

              Písomné vyhlásenie zákonných zástupcov (stiahnete na stránke školy v časti elektronická prihláška)

              Dieťa je možné zapísať aj mimo slávnostného zápisu počas pracovných dní v mesiaci apríl v čase od 14:00 do 15:00 hod. u zástupkyne RŠ pre I. stupeň

              Termín stretnutia mimo slávnostného zápisu si môžete dohodnúť mailom na: zsbernolakova@gmail.com

              Tešíme sa na spoločné stretnutie s Vami.

          • TRÉNERI V ŠKOLE
            • TRÉNERI V ŠKOLE

            • ZŠ Bernolákova vo Vranove n/T je už 2 roky aktívne zapojená do programu Tréneri v škole, ktorý pomáha deťom i učiteľom na 1. stupni skvalitniť a zatraktívniť hodiny telesnej výchovy zážitkovým spôsobom.

              Úrad vlády SR zastrešujúci tento program, udelil našej škole slávnostný certifikát programu Tréneri v škole, ktorý prezentuje aj náš aktívny prístup k inovatívnym vyučovacím metódam v oblasti telesnej kultúry a výchovy pre deti a mládež. Ďakujeme!

          •  Balonomácia
            • Balonomácia

            • Formovať spoluprácu a súdržnosť vo dvojici bolo podstatou v tejto hre. Zladiť spoločný pohyb, udržať balón a prejsť vyznačenú trasu nebolo jednoduché. A už vôbec nie vtedy, keď balón nemôže spadnúť na zem. Ale my sme to zvládli.

              Deti 9. oddelenia ŠKD sa ľavou-zadnou popasovali s danou úlohou. Spočiatku to bolo náročnejšie, ale nakoniec sa ukázali, že ich vytrvalosť v hre bola silnejšia. No ešte silnejšia bola radosť a tváre plné úsmevu.

          • Školská online liga
            • Školská online liga

            • Aj keď boli chrípkové prázdniny, našim nadšencom pre šach to nezabránilo stretnúť sa v online priestore. Po dvoch týždňoch sa opäť vo štvrtok večer odohralo 2. kolo Školskej šachovej online ligy. Od začiatku bolo viditeľné, že súperi prišli v posilnených zostavách. Počet tímov z celého Slovenska vzrástol na 39, počet hráčov stúpol na 131. Napriek tomu sa družstvu ZŠ Bernolákova darilo udržiavať po väčšinu času na 3.-7. pozícii. Po spočítaní výsledkov najlepších štyroch hráčov obsadilo družstvo v zložení Alex Fiľakovský, Jozef Ujheľský, Martin Boroš, Aleš Chytra, Tibor Chytra a Lukáš Šafran so ziskom 64 bodov konečné 7. miesto. Vedenia v tíme sa pre zmenu ujal Aleš Chytra, ktorý vybojoval 25 bodov. 21 bodov pridal Tibor Chytra, Lukáš Šafran pomohol 10 bodmi, Alex Fiľakovský debutoval 8 bodmi, päťbodovú podporu poskytol Martin Boroš a 3 body zaznamenal Jozef Ujheľský. V rámci individuálnych výsledkov to v konečnej výsledkovej listine najvyššie dotiahol Aleš na 12. priečku a Tibor na 17. priečku. Po získaní ďalších skúseností sa isto zapoja do bojov na čiernobielych poliach opäť o dva týždne.

          • Ovocný tanier
            • Ovocný tanier

            • Vitamíny sú jednou zo zložiek, ktoré sú potrebné pre naše zdravie. Sú nevyhnutné pre správne fungovanie nášho organizmu.

              V tomto období, kedy nás môžu zastihnúť rôzne choroby, nám pomáhajú podporiť imunitný systém.

              V posledný deň pred prázdninami, sme si v 7. oddelení ŠKD pripomenuli význam vitamínov v ovocí a rozprávali sme sa, prečo sú pre nás dôležité. Deti mali za úlohu vytvoriť veselý ovocný tanier. Úlohu sme si vyhodnotili a spolužiakom sa najviac páčil Davidov tanier, za ktorý mu udelili 1.miesto. S deťmi sme si dali predsavzatie, že budeme jesť viac ovocia a menej sladkostí, aby sme boli zdraví.