• Novinky

          • 𝐢𝐁𝐎𝐁𝐎𝐑
            • 𝐢𝐁𝐎𝐁𝐎𝐑

            • Pravidelne každý rok v novembri prebieha online informatická súťaž iBobor. Aj tento školský rok v Týždni vedy a techniky sa naša škola zapojila do celoslovenskej informatickej súťaže, kde si žiaci otestujú svoje digitálne zručnosti a vedomosti. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o digitálne technológie u všetkých žiakov štvrtého až deviateho ročníka. Úlohy preveria u každého žiaka čítanie s porozumením. Súťaž pozostáva z ľahkých, stredne náročných a ťažkých úloh.

              Celkové výsledky súťaže si môžete pozrieť aj na EduPage. Zároveň bude každému zúčastnenú žiakovi umožnené pozrieť ako zodpovedal jednotlivé úlohy.

              Všetkým účastníkom ďakujeme za účasť v súťaži a za dosiahnuté výsledky všetkým úspešným riešiteľom gratulujeme.

          • 𝐑𝐨𝐛𝐨𝐭𝐢𝐤𝐚 - mini pre malých technologických nadšencov
            • 𝐑𝐨𝐛𝐨𝐭𝐢𝐤𝐚 - mini pre malých technologických nadšencov

            • V našej škole sa snažíme žiakom ponúknuť vždy niečo nové. Krúžok Robotika-mini ponúka nezabudnuteľnú cestu do sveta technológií a kreativity pre žiakov 4. ročníka. Naši mladí nadšenci sa v rámci tohto krúžku ponárajú do fascinujúceho sveta konštrukcií, robotiky, programovania a tvorivého myslenia.

              Ešte sme len na začiatku a naši žiaci prvého stupňa tvoria a programujú zaujímavé modely. Tešíme sa na to, ako naši žiaci objavia svet robotiky a technológií. Aj takto trávime Týždeň vedy a techniky na Bernoláčke.

          • ,,PONOŽKOVÝ OKTÓBER“ sme úspešne ukončili.
            • ,,PONOŽKOVÝ OKTÓBER“ sme úspešne ukončili.

            • Cieľom tejto aktivity bolo počas mesiaca október darovať NOVÉ PONOŽKY a pomôcť ľuďom bez domova prežiť zimu v teple.

              Spoločne sa nám podarilo vyzbierať krásnych párov ponožiek, ktoré sme spolu so žiakmi a pani zástupkyňou odovzdali riaditeľke Slovenského Červeného kríža územného spolku Vranov nad Topľou, Bc. Dominike Zelikovej.

              Veľké ĎAKUJEME patrí všetkým, ktorí sa rozhodli dobrovoľne pomôcť.

          • 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚́𝐜𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟑
            • 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚́𝐜𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟑

            • Násilie má veľa tvárí... Veľakrát je „neviditeľné“, schováva sa do rôznych foriem. Byť jeho obeťou veľmi bolí. Ak chceme násiliu uniknúť, musíme vedieť rozlíšiť, ktoré správanie je v poriadku a ktoré je prejavom sily. V tomto duchu sa nieslo interaktívne podujatie Participácia 2023, ktorého sa zúčastnili žiaci deviateho ročníka, ďalej poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, polície či zástupcovia subjektov, ktorí pôsobia v oblasti ochrany detí pred násilím. Žiaci aktívne, slobodne, otvorene, spontánne a s rešpektom diskutovali, prinášali rôzne podnety, postrehy zo svojho života a z problematiky ľudských práv. Veríme, že toto interaktívne podujatie obohatilo všetkých zúčastnených.

          • 𝘾𝙝𝙤𝙙̌ 𝙯𝙖 𝙨𝙫𝙤𝙟𝙞́𝙢 𝙨𝙣𝙤𝙢
            • 𝘾𝙝𝙤𝙙̌ 𝙯𝙖 𝙨𝙫𝙤𝙟𝙞́𝙢 𝙨𝙣𝙤𝙢

            • Aj takto sa dá nazvať inšpiratívne stretnutie žiakov našej školy a Dominiky Bodorovej – našej bývalej žiačky, ktorá v dňoch 2. – 3. novembra porozprávala žiakom 3., 7. a 8.ročníka o odvážnej ceste, ktorú absolvovala vo svojich 19 rokoch naprieč celým Slovenskom v lete tohto roku. Dominika porozprávala našim žiakom o putovaní po najdlhšej turistickej ceste od Dukly na Devín, , ktorá nesie pomenovanie Cesta hrdinov SNP a meria 770 kilometrov. Fotografickými zábermi, ktorými obohatila prezentáciu svojho letného putovania plného zážitkov, odhodlania, poznania krásnych miest, dobrých ľudí a predovšetkým prekonávania samej seba, oživila svoje spomienky a v našich žiakoch a učiteľoch zanechala veľa pozitívnych pocitov, no predovšetkým poznanie, že ak sa človek na niečo odhodlá a kvalitne sa pripraví, môže sa pustiť po ceste splnenia svojich predsavzatí a snov.

          • 𝐉𝐀𝐙𝐘𝐊𝐎𝐕𝐘́ 𝐖𝐎𝐂𝐀𝐁𝐄𝐄 𝐒̌𝐀𝐌𝐏𝐈𝐎𝐍𝐀́𝐓 𝟐𝟎𝟐𝟑
            • 𝐉𝐀𝐙𝐘𝐊𝐎𝐕𝐘́ 𝐖𝐎𝐂𝐀𝐁𝐄𝐄 𝐒̌𝐀𝐌𝐏𝐈𝐎𝐍𝐀́𝐓 𝟐𝟎𝟐𝟑

            • Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát, ktorý prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok – WocaBee.

              Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom, ktorý ich baví a prináša im skutočné výsledky. V čase od 23. do 27. októbra bola hodnotená usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.

              Skupina žiakov 5.D pracovala tímovo, získala v okresnom kole Jazykového Wocabee šampionátu 1. miesto a postúpila tak do krajského kola. Blahoželáme a držíme im palce v ďalšom kole!

          • 𝓢̌𝓽𝓿𝓻𝓽𝓪́𝓬𝓲 𝓿𝓸 𝓿𝓮𝓼𝓶𝓲́𝓻𝓮
            • 𝓢̌𝓽𝓿𝓻𝓽𝓪́𝓬𝓲 𝓿𝓸 𝓿𝓮𝓼𝓶𝓲́𝓻𝓮

            • Čo je to Vesmír? Čo všetko sa tam nachádza? Koľko planét naozaj existuje? Čo je to slnečná sústava? Je život naozaj iba na našej planéte Zem? Koľko hviezd je naozaj?

              Téma, ktorej sa naši žiaci 4. ročníka nevedeli dočkať. Spoločne sme hľadali odpovede na otázky na hodinách prírodovedy.

              V rámci učiva sa už tradične s veľkou dávkou tvorivosti, šikovnosti i nadšením žiaci zapojili a zostrojili excelentné 3D Vesmírne projekty. S pomocnou rukou rodičov tak prispeli k výstave pri príležitosti návštevy kozmonauta Ivana Bellu. Projekty zdobia nielen vestibul našej školy ale aj triedy žiakov. Zakončením tohto krásneho projektu bola návšteva Planetária v Prešove.

          • 𝐍𝐚 𝐡𝐨𝐝𝐢𝐧𝐚́𝐜𝐡 𝐭𝐞𝐜𝐡𝐧𝐢𝐤𝐲 𝐬𝐚 𝐮𝐜̌𝐢́𝐦𝐞 𝐨 𝐫𝐨̂𝐳𝐧𝐲𝐜𝐡 𝐫𝐞𝐦𝐞𝐬𝐥𝐚́𝐜𝐡
            • 𝐍𝐚 𝐡𝐨𝐝𝐢𝐧𝐚́𝐜𝐡 𝐭𝐞𝐜𝐡𝐧𝐢𝐤𝐲 𝐬𝐚 𝐮𝐜̌𝐢́𝐦𝐞 𝐨 𝐫𝐨̂𝐳𝐧𝐲𝐜𝐡 𝐫𝐞𝐦𝐞𝐬𝐥𝐚́𝐜𝐡

            • Jedno z nich, 𝐡𝐫𝐧𝐜̌𝐢𝐚𝐫𝐬𝐭𝐯𝐨, sme sa rozhodli spoznať bližšie aj my na hodinách techniky. Vďaka finančnej podpore neziskovej organizácie 𝐄𝐃𝐔𝐂𝐓𝐄𝐂𝐇, 𝐧.𝐨. a pani 𝐏𝐚𝐞𝐝𝐃𝐫. 𝐒𝐢𝐥𝐯𝐢𝐢 𝐌𝐚𝐧𝐝𝐮𝐥̌𝐚́𝐤𝐨𝐯𝐞𝐣, 𝐏𝐡𝐃. (Slovenka roka 2023), ZŠ Bernolákova zakúpila pre svojich žiakov keramickú vypaľovaciu pec, 3 hrnčiarske kruhy s elektrickým pohonom, sadu hrnčiarskeho náradia a hrnčiarsku hlinu.

              Vďaka tomu sme v tomto školskom roku pridali do hodín Techniky aj prácu s hlinou a keramikou, ktorá žiakov veľmi baví. Žiaci okrem rozvoja jemnej motoriky spoznávajú aj tradičnú prácu našich predkov a vzťah k tradičným hodnotám a umeniu.

              Srdečne ďakujeme!!!

              Eductech, n.o.